Moedermelk bewaren

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Medela Moedermelk bewaarzakjes
    Waardering:
    100%
    Vanaf € 9,50
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Moedermelk bewaren

Als je kolft, kun je een voorraad moedermelk aanleggen. Dat is handig voor als je er zelf even niet bent. Je kunt met behulp van een kolfapparaat je moedermelk afkolven. Als je weer gaat werken, gaat sporten of gewoon wilt dat je partner een voeding geeft, zodat jij wat slaap kunt inhalen, kun je hiervoor een flesje met afgekolfde melk gebruiken.

Het is erg belangrijk om moedermelk op de juiste manier te bewaren als die eenmaal is gekolfd. In onze webwinkel met borstvoedingsproducten hebben we allerlei verschillende bewaarbekers, bewaarzakjes en diepvrieszakjes te koop. Ideaal voor het bewaren, opvangen, maar ook voor het geven van de moedermelk. In ons assortiment hebben we oplossingen voor het bewaren van moedermelk van Medela, Ardo en Philips Avent. Het voordeel van de verschillende bewaarbekers is dat ze zeer makkelijk zijn af te wassen. Ze zijn namelijk vaatwasbestendig. Ook zijn de bekers voorzien van een afsluitbare deksel. Hierdoor weet je zeker dat het melk veilig zit opgeborgen.

Wat is de beste manier om moedermelk te bewaren?

Moedermelk is de beste voeding voor je baby. Het is beter voor je baby dan kunstvoeding. Uiteraard is het beste voor je baby als je hem verse melk geeft. Direct aan de borst, of vers afgekolfd. Dit geniet de voorkeur boven in de koelkast gekoelde melk, en gekoelde melk is weer beter dan ingevroren melk. Dat komt doordat vers afgekolfde melk de beste eigenschappen heeft om bacteriën te bestrijden. Ook heeft het een hoger gehalte aan antioxidanten, vitaminen en vet dan melk die in de koelkast bewaard is of ingevroren is geweest. Om moedermelk toch te bewaren wanneer je afgekolfde melk op een later moment wilt kunnen gebruiken, adviseren wij het gebruik van schone flesjes of speciale borstvoedingszakjes. Het is aan te raden om kleine porties te bewaren, zodat je precies uit de koelkast of uit de vriezer kunt halen wat je nodig hebt.