Kruiden en thee

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Boezemvriendjes Plus Borstvoeding Kruiden capsules
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 11,95 Regular Price € 13,95
 2. Fenegriek capsules
  Waardering:
  100%
  € 8,90
 3. Gember capsules
  € 8,90
 4. Gentiaan Violet
  Waardering:
  100%
  € 16,95
 5. Gezegende distel kruid - 250 gram
  € 6,95
 6. Gezegende Distel: enkelvoudige kruiden tinctuur
  Waardering:
  73%
  € 6,98
 7. Orthica vitamine K en D voor baby
  € 11,95
 8. Weleda Borstvoedingsthee
  € 6,50
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stimuleren van borstvoeding met kruiden en thee

Al eeuwenlang gebruiken moeders tijdens hun borstvoeding bepaalde kruiden en voedingsmiddelen vanwege hun stimulerende werking op de melkproductie. Het gebruik van kruiden, thee en voedingsmiddelen om de melkproductie te stimuleren wordt steeds vaker aangemoedigd onder voedende moeders. Populaire producten zijn borstvoedingstheeën, kruidencapsules, fenegriek en gezegende distel.

Kunnen thee of kruiden de melkproductie bij borstvoeding verhogen?

Het drinken van een warme drank zoals bijvoorbeeld thee kan voor ontspanning zorgen. Ontspanning kan een positief effect hebben op het toeschieten van de moedermelk en dus indirect op de melkproductie. Borstvoedingsthee van Weleda kan zorgen voor ontspanning en dus ook voor een betere melkproductie. Ook is het goed mogelijk dat bepaalde kruiden helpen de melkproductie te verhogen. Bijna elke cultuur heeft een bepaald kruid, plant of drankje dat de melkproductie verhoogt.

Saliethee is een product dat juist een remmende werking heeft bij het geven van borstvoeding. Dit kun je gebruiken als je geen borstvoeding wilt geven, of als je wilt gaan stoppen met het geven van borstvoeding.

Manieren om de melkproductie te verhogen

Twee bekende en populaire kruiden bij moeders die de melkproductie lijken te verhogen zijn fenegriek en gezegende distel. Het wordt geadviseerd om deze middelen in de volgende doses in te nemen tijdens de borstvoedingsperiode:

 • Fenegriek: driemaal daags drie capsules.
 • Gezegende Distel: 20 druppels van de tinctuur driemaal daags.

Gewoonborstvoeding.nl is al meer dan 10 jaar een begrip bij zwangere vrouwen en jonge moeders. Je kunt bij ons terecht voor het kopen van alle producten rondom de borstvoeding. Ook kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en hulp rondom onze producten. We zijn 7 dagen per week geopend en alle bestellingen worden dagelijks verzonden tot 22.30 uur.