Over gewoon borstvoeding

Een goede voorbereiding…

Annemarie Idema-Poker, lactatiekundige Utrecht

Ik ben Annemarie Idema-Poker (1978), moeder van 2 dochters, Froukje (2004) en Nele (2007). Ik heb allebei met veel plezier borstvoeding kunnen geven en wil dit ook graag aan andere ouders meegeven. Met deze gedachte ben ik in 2006 gestart met de opleiding tot lactatiekundige in Utrecht. In juli 2008 heb ik mijn studie afgerond met een internationaal examen van de IBCLC. Naast mijn werkzaamheden als lactatiekundige ben ik ook werkzaam als verloskundige in verloskundigenpraktijk Utrecht-Oost.

Wat is een lactatiekundige?

Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. De opleiding tot lactatiekundige wordt verzorgd door de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht, duurt 1½ jaar en wordt afgesloten met een internationaal examen. Na het behalen mag de lactatiekundige de titel IBCLC achter haar naam voeren, International Board Certified Lactation Consultant. Om de titel vervolgens te mogen blijven voeren, moet de lactatiekundige zich regelmatig blijven scholen, zich na vijf jaar opnieuw laten certificeren en na tien jaar opnieuw examen doen.

Gewoonborstvoeding.nl: borstvoedingsadvies en producten voor borstvoeding, zwangerschap en kinderen

Met Gewoonborstvoeding.nl wil ik (aanstaande) ouders duidelijke informatie geven over borstvoeding. Het zelf voeden van je kindje moet een plezierige ervaring zijn voor moeder en baby, en dat lukt vaak het beste als je goed bent voorbereid. Via deze website en informatie die ik geef wil ik mijn kennis over borstvoeding doorgeven. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is zeker bij het geven van borstvoeding van belang! Wanneer de start van het geven van borstvoeding soepel verloopt, zul je met veel meer plezier kunnen voeden.

Samen met Jan Poker (mijn vader) run ik deze webwinkel sinds 2008: Jan zal vragen op de mail beantwoorden. Specifieke vragen over de producten of over borstvoeding zullen natuurlijk naar mij gaan. Jan zal er altijd naar streven de verzending nog dezelfde dag de deur uit te doen. Heeft u vragen over verzendingen kunt u ook bellen naar nummer 06-21489688.

Sinds maart 2018 besteden we de verzendingen van onze winkel uit aan WSSN, hierdoor kunnen we bestellingen die om 22.30 uur zijn afgerond dezelfde dag nog versturen! 

Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe producten voor onze winkel: tips zijn natuurlijk welkom!