Pijnbestrijding

Bekijken als Rooster Lijst

37 Items

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

37 Items

Aflopend sorteren
Webshop Trustmark

Pijn bij het geven van borstvoeding

Pijn bij het geven van borstvoeding hoort niet. Het is een signaal dat je serieus moet nemen. Er zijn dan ook veel middelen om die pijn bij het voeden te bestrijden. Je kunt als moeder tijdens het geven van borstvoeding pijn ervaren. Maar het kan ook dat je na de borstvoeding pijn kunt hebben doordat je tepels gaan irriteren of doordat je tepelkloven hebt. Door pijn kan de moedermelkstroom verminderen. Hierdoor kunnen je borsten minder goed leeggedronken worden en heb je een verhoogde kans op borstontsteking. Hierdoor kan je baby te weinig melk binnen krijgen en gaan huilen. Als de pijn te heftig is, kun je tijdelijk kolven met een elektrische borstkolf op de zachtste stand. Je tepels kunnen dan eerst herstellen voordat je weer begint met het aanleggen van je baby.

Wat zijn tepelkloven?

Tepelkloven is een verzamelnaam voor beschadigingen van de tepel. Tepelkloven kunnen erg pijnlijk zijn. Soms zijn kloven direct zichtbaar: een wondje of scheurtje aan de tepel, vaak met korstvorming. In andere gevallen is pas duidelijk dat er sprake is van tepelkloven als er bij het voeden of afkolven bloed in de melk terecht komt.

Behandeling van beschadigde tepels

Voor de behandeling van pijnlijke en beschadigde tepels kun je na de voeding gezuiverde lanoline gebruiken. Daarnaast kun je hydrogel pads van Rite Aid, Medela of Mother Mates gebruiken om beschadigde tepels sneller te laten herstellen. Ook het gebruik van een tepelhoedje kan zorgen voor directe verlichting van de pijnklachten. In het assortiment van Gewoonborstvoeding.nl vind je allerlei producten voor het bestrijden van pijn bij het geven van borstvoeding. Door de pijn aan je tepels te verminderen kun je beter ontspannen tijdens het geven van borstvoeding. Wanneer je pijn hebt kan dit zorgen voor een lage toeschietreflex bij het voeden. Je baby kan hierdoor meer moeite gaan doen om voldoende te drinken en dit kan meer schade aan je tepels veroorzaken. Naast het bestrijden van pijn, is het uiteraard belangrijk dat ook de oorzaak van de tepelbeschadiging wordt bekeken en opgelost. Met de juiste professionele begeleiding, de juiste middelen en geduld zijn problemen met beschadigde tepels bijna altijd op te lossen.

Let op: Wanneer je pijn ervaart bij het geven van borstvoeding adviseren wij altijd om extra hulp en advies over het voeden te vragen aan een lactatiekundige.