Waar moet je op letten als je een voedingsbh gaat kopen?

Wanneer je zwanger bent en/of als je borstvoeding gaat geven, is het tijd voor een nieuwe bh. Maar waar moet je op letten als je een voedingsbh gaat kopen? We zetten het voor je op een rij.

Tijdens je zwangerschap bereiden je borsten zich direct voor op de periode na de bevalling. Het melkklierweefsel gaat groeien en het vetpercentage wordt minder. Doordat je melkklieren tot in je oksel doorlopen, kan de zijkant van de borst gaan irriteren. Wellicht zit je bh ook te strak door je groeiende buik. Hoe dan ook: zodra je ongemak ervaart, is het tijd voor passende lingerie! Met de volgende tips bij de hand, koop jij de juiste voedingsbeha.

Tip 1: Bepaal de juiste maat

Pak het meetlint erbij en meet over het volste deel van je borst (A) en meet jezelf onder de borst, daar waar je bh-band zit (B). De onderwijdte is het aantal centimeter dat hieruit komt, afgerond op veelvouden van 5 centimeter. Het aantal centimeters verschil tussen A en B geeft je cupmaat aan. Kijk hiervoor in onderstaande tabel. Je weet nu je maat.

Tip 2: Kijk of de onderwijdte goed verstelbaar is

Gedurende je zwangerschap zal je onderwijdte toenemen, omdat je ribbenkast zich verwijdt. Let er dus op dat je tijdens je zwangerschap je onderwijdte kan vergroten. Na de zwangerschap zal je onderwijdte echter weer afnemen en dus zul je de bh dan weer smaller moeten maken. De meeste vrouwen groeien 1 maat in onderwijdte. Carriwell levert bij alle bh's een losse extender mee voor optimale verstelbaarheid.

Tip 3: Check de rek van de cups

Als je borstvoeding geeft, zal je borst gedurende de dag van omvang variëren. Hoe langer geleden dat de baby gedronken heeft, hoe groter de borst. Dit kan een verschil maken van 1 tot 2 cupmaten. Let er dus op dat je bh rek heeft in de cup, maar dat dit gaat niet ten koste van de stevigheid. Bh's van Carriwell kunnen tot 2 maten met je meegroeien.

Tip 4: Controleer de beugel

Een slecht passende, stugge beugel kan de huid irriteren of beschadigen en afknellingen van het onderliggende weefsel veroorzaken. Carriwell bedacht hiervoor een oplossing en creeërde de Carri-Gelbeugel gemaakt van siliconen gel. Deze zachte flexibele Carri-Gelbeugel beugel biedt goede ondersteuning, zoals je die van een beugel mag verwachten. In de Carri-Gelbeugelbh is de harde stijve beugel vervangen door een zachte flexibele beugel van siliconen gel. Deze beugel zorgt voor een goede, comfortabele ondersteuning zonder kans op hinderlijke steken of beknellingen. Een unieke uitvinding die in meerdere landen met prijzen werd bekroond.

Tip 5: Probeer de sluiting van de cup

De cup van een voedingsbh gaat vaak open en dicht. Het is daarom handig als je de cup met één hand kan openen terwijl je met de andere hand je baby vasthoudt.

Tip 6: Check of de cup geheel open kan zonder de baby te belemmeren

Een goede cup laat zoveel mogelijk huid vrij tijdens het voeden, zodat jij en je baby kunnen profiteren van maximaal huid-op-huidcontact. Kijk of de cup geheel is weg te klappen zonder de cup te beschadigen en let er op dat de cup niet in de weg zit voor je baby.

Tip 7: Lees de wasvoorschriften

Een voedingsbh en borstvoedingshemd zal vaak gewassen worden en moet daarom van goede kwaliteit zijn. En met een baby ben je al druk genoeg, waarschijnlijk zit je niet te wachten op speciale handwas!

Tip 8: Zo pas je de beha

• Open de bh aan de achterzijde en maak de schouderbandjes iets wijder.
• Trek de bh aan zoals je gewend bent.
• Buig voorover en zorg ervoor dat je gehele borst in de cup valt. Breng de band onder je borst op de juiste plaats. Schud een beetje.
• Stel de schouderbandjes in op de juiste stevigheid.

Tip 9: Controleer of de beha goed zit

• Valt je gehele borst in de cup?
• Idealiter komt je borst (wanneer je van de zijkant kijkt) halverwege je bovenarm.
• Als de onderband goed zit, kun je twee platte vingers onder de band steken en laat de band nergens afdrukken in je huid achter.
• Als de onderband op je rug omhoog kruipt, heb je een maat kleiner nodig.

Carriwell™ produceert bh's die comfortabel, flexibel en ondersteunend zijn. Dit, gecombineerd met de zachte materialen en ademende microfibers maakt dat je onze bh's wilt blijven dragen, misschien zelfs wel als je niet meer voedt.